Olden

Miljøansvar

Olden er veldig bevisst sitt miljøansvar og sørger for at naturen beskyttes.

Olden har til og med 2022 brukt kun ren og fornybar energi fra vannkraft til produksjon og oppvarming av lokaler. Gjennom de siste årene har Olden utført klimaregnskap og vært en klimanøytral bedrift, der vi ved hjelp av innkjøpte klimakvoter har Olden støttet ulike FN-styrte miljøprosjekt flere steder i verden.

Vi har ikke kjøpt opprinnelsesgaranti på strøm i 2023 på grunn av økte kostnader rundt dette, men det er noe vi vil revurdere på sikt.

Vi lager alle våre flasker og 5-liters dunker selv og reduserer dermed transportbehovet av tomflasker til tapperiet. Alt avfall fra anlegget blir sortert og gjenvunnet eller kompostert av bedriften selv og leverandøren av avfallstjenester. Olden-flaskene inneholder 50 % resirkulert plastmateriale.

Sunnhet og helse

Mindre salt – bedre helse! Olden tappes direkte fra Blåfjellskilden i Jostedalsbreen. Vannet er fullkomment urørt, med et balansert mineralinnhold og lavt saltinnhold.

En saltanalyse av ti ulike flaskevann med kullsyre, utført av Norsk institutt for vannforskning (Niva), viser at Olden inneholder minst salt. Det er en sammenheng mellom inntak av salt (natrium), økt blodtrykk og økt risiko for hjerte- og karsykdommer, så dersom man skal kjøpe seg flaskevann anbefales det å velge produkter så å si uten salt.

https://www.helsedirektoratet.no/faglige-rad/kostradene-og-naeringsstoffer/inntak-av-naeringsstoffer/vitaminer-mineraler-kosttilskudd-salt

Olden med smak er produkter med 0 kalorier og naturlig aroma, og Olden Frisk serien er produkter med naturlig søtning fra fruktose og naturlig aroma.

Samfunnsansvar

Fellesskap er glede, nærvær, visjoner og minner i relasjon med kunder, partnere og samarbeidspartnere.

Hansa Borg Bryggerier har gjennom alle sine regionale bryggerier; Hansa Bryggeri, Borg Bryggerier og sitt produksjons- og tappeanlegg for Olden naturlig mineralvann i Oldedalen, mer enn hundre år lange tradisjoner for å gi tilbake til samfunnet, gjennom bidrag til blant annet aktiviteter og arrangementer innen kultur, idrett og foreningsliv på alle nivåer.

Hansa Borg og Olden investerer i fellesskapet fordi det er en del av vårt fundament og vår virksomhet. Vi, og våre produkter, skal være der hvor mennesker møtes og begeistres over gode opplevelser, med spesielt fokus på våre lokalmiljø.

#utgjørenforskjell
Norsk Friidrett ønsker å vise frem enkeltpersoner, idrettslag og norsk næringsliv som jobber mot ett eller flere av FNs bærekraftsmål til inspirasjon for alle! De (og vi) vet at det er mange der ute som gjør en fantastisk innsats for en mer bærekraftig verden. Norsk Friidrett vil gjøre stas på de som utgjør en forskjell og inspirere de som kanskje ikke helt vet hvordan de selv kan skape en positiv forskjell i hverdagen. Her kan dere se vårt bidrag: https://www.utgjorenforskjell.no/bidrag/

Olden støtter flere lokale idrettsklubber og arrangementer. Her er noen av dem:
Skåla Opp
Karsten Warholm International
TIF Viking – Bergen City Marathon, Bergen City Milen, Bergen Fjellmarathon
NM i friidrett
SK Brann
Sarpsborg 08
IK Start
Blå Kors Steg for Steg
Stoltzen Opp
m.fl.

Andre samarbeidspartnere:
Loen Active
Visit Nordfjord
Skogstad Sport
Fana Golfklubb
SRF Bergen
Østfoldkorn
Briksdal Adventure
m.fl.

Sponsorsøknad
Ønsker du å søke om bidrag fra oss til arrangement eller lignende ta kontakt her